În data de 23 mai, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, Bd. Independenței, nr. 4B, au avut loc două evenimente organizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Maramureș – AJOFM. La aceste evenimente a participat și Președintele Filialei CECCAR Maramureș conf. univ. dr. Cucoșel Constantin.
Primul eveniment l-a constituit organizarea Bursei generale a locurilor de muncă, la care au participat peste 35 de angajatori, și care a urmărit trei obiective:
- Acces la multiple locuri de muncă într-un singur loc
- Oportunitatea de a interacționa față în față cu potențialii angajați
- Diversitatea de oferte de locuri de muncă.
Al doilea eveniment derulat a fost Worshop-ul cu tema ECONOMIA SOCIALĂ, OPORTUNITATE PENTRU COMUNITATE, eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș împreună cu Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială – ASSOC Baia Mare.
Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de doamna Mihaela Oșanu, director executiv al AJOFM Maramureș, care, după ce a adresat un cuvânt de bun venit participanților, a prezentat contextul și scopul evenimentului, precum și rolul și importanța economiei sociale în județul Maramureș.
În discursul domnului Prefect Florin Sălăjeanu, reprezentantul Instituției Prefectului – Județul Maramureș, acesta a împărtășit câteva impresii și idei privind organizarea economiei sociale în țările occidentale, precum și experiența practică dobândită în decursul timpului în domeniul economiei sociale, în calitate de președinte al Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială – ASSOC Baia Mare.
Au urmat câteva luări de cuvânt ale participanților care au subliniat rolul și importanța economiei sociale și implicarea acestora în derularea unor proiecte în domeniul economiei sociale.
În continuare a fost scos în evidență succint cadrul legal al Economiei Sociale, responsabilități și perspective, prezentare susținută de doamna Mihaela Sfatcău, consilier AJOFM Maramureș – Compartiment Economie Socială.
Lucrările workshopului au continuat pe parcursul a două paneluri:
- Panel de bune practici – ASOCIAȚIA CENTRUL DE INOVARE ȘI DEZVOLTARE DURABILĂ NORD-VEST, cu tema Evidențierea impactului local și provocărilor întâmpinate, prezentată de doamna Angela POBOZSNYI, Director SC 3 ART SRL.
- Panel de bune practici – ASSOC Maramureș, cu tema Evidențierea impactului local și a modelelor sustenabile de economie socială, prezentată de doamna Olimpia Zahan – Manager Economie Socială ASSOC.
În finalul evenimentului a avut loc un Moment special – Premierea IES-urilor lunii Mai 2025, sub tema „Oameni pentru Oameni”, în această lună celebrăm inițiativele care pun suflet în economie și oameni în centrul comunității.
Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și oportunități de colaborare între organizatori și participanții la acest eveniment.
Președinte Filiala CECCAR Maramureș
Conf. univ. dr. Cucoșel Constantin