„Evaluarea sustenabilității în 3 pași pentru IMM-uri”, un document relevant pentru entitățile mici și mijlocii și profesioniștii contabili

Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă cheia tranziției către economii mai sustenabile. Acestea se confruntă cu o presiune externă de a se adapta la efectele unei clime în schimbare și ale degradării mediului, dar și cu presiunile din partea părților interesate externe (cum ar fi băncile, partenerii din lanțul de aprovizionare, autoritățile publice). Majoritatea IMM-urilor se axează pe desfășurarea activității lor zilnice, iar tranziția către sustenabilitate nu reprezintă o prioritate pentru acestea.

Prin intermediul publicației Evaluarea sustenabilității în 3 pași pentru IMM-uri, Accountancy Europe vine în sprijinul profesioniștilor contabili și consultanților, furnizând o listă de verificare pentru evaluarea sustenabilității prin care aceștia să-și ajute clienții IMM-uri în construirea profilului de sustenabilitate. Acesta poate fi primul pas în a încuraja o tranziție mai armonioasă către modele de afaceri mai durabile și în transformarea acestor provocări în noi oportunități.

Lista de verificare vine în completarea publicației Accountancy Europe, Gestionarea riscurilor în IMM-uri: dezvoltare durabilătradusă de CECCAR în limba română. Accountancy Europe încurajează utilizatorii acestei liste să o ajusteze în funcție de evoluțiile legate de sustenabilitate, de așteptările pieței, ale partenerilor și ale autorităților, precum și de diferitele nevoi ale IMM-urilor.

Ambele documente traduse în limba română sunt disponibile pe site-ul CECCAR la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes.

Leave your comment