Lee White, directorul general al Fundației IFRS, este viitorul CEO al International Federation of Accountants

Miercuri, 8 noiembrie, International Federation of Accountants (IFAC) a anunțat că Lee White a fost numit succesorul lui Kevin Dancey pentru funcția de CEO. Dl White își va prelua atribuțiile în martie 2024 și se va stabili la Londra.

Lee White, care a activat în cadrul Fundației IFRS începând cu 2018, are peste 30 de ani de experiență globală executivă, de reglementare și de conducere. Profesionist contabil, dl White a coordonat înființarea International Sustainability Standards Board (ISSB) în cadrul Fundației IFRS și lansarea primelor două standarde ale ISSB în luna iunie. Dl White este un campion al rolului pe care profesioniștii contabili îl au în facilitarea și furnizarea prezentărilor de informații în materie de sustenabilitate de înaltă calitate și asigurarea acestora.

Înainte de a se alătura Fundației IFRS, dl White a activat nouă ani în cadrul Chartered Accountants Australia and New Zealand (CAANZ), inclusiv șase ani ca CEO al organizației, având un rol esențial în succesul fuziunii dintre Institute of Chartered Accountants Australia (ICAA) și CAANZ. Anterior în cariera sa, dl White a fost contabil-șef la Australian Securities and Investments Commission (ASIC), timp în care a fost implicat direct în crearea International Forum of Independent Audit Regulators (IFIAR).

Cu prilejul acestei numiri, dl White a declarat: „Sunt încântat și onorat de oportunitatea oferită. Implicarea profesiei contabile globale nu a fost niciodată mai importantă în contextul în care societatea își propune să trateze chestiunile urgente de ordin economic și legate de mediu. Sunt nerăbdător să conduc profesia într-o manieră în care va continua să servească un rol vital din punct de vedere al interesului public și să sporesc gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile extraordinare disponibile pentru profesioniștii contabili.”

Articolul poate fi accesat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

Leave your comment