MFP: Amnistie fiscală pentru companiile care își achită restanțele până la 15 decembrie 2020 Guvernul a aprobat amnistia fiscală propusă de Ministerul Finanțelor Publice pentru dobânzi, penalități și alte accesorii datorate de firmele care vor achita principalul restanțelor până la data de 15 decembrie 2020, măsură care va sprijini mediul de afaceri lovit de criza COVID-19 și va avea un efect pozitiv asupra încasărilor bugetare din acest an, a anunțat MFP, într-un comunicat. Potrivit ministerului de resort, principalele beneficii ale introducerii amnistiei sunt relansarea economiei și depășirea unor probleme economice ale contribuabililor, precum și diminuarea datoriilor acestora. „Prin aprobarea amnistiei se are în vedere încasarea obligațiilor bugetare restante la 31 martie 2020, precum și a obligațiilor bugetare cu termene de plată între 1 aprilie 2020 și 15 decembrie 2020, astfel că, pe de o parte, anularea accesoriilor sprijină contribuabilii care pot folosi lichiditățile de care dispun pentru continuarea activității afectată direct sau indirect de criza Covid – 19 și permite curățarea bilanțurilor de datorii, iar, pe de altă parte, se asigură o creștere a veniturilor la bugetul general consolidat. MFP estimează un impact bugetar pozitiv de până la 2 miliarde lei”, subliniază MFP, în comunicat. Potrivit MFP, cei mai mulți beneficiari sunt din sectorul economic privat. Facilitățile fiscale vizează toți contribuabilii care au datorii restante la 31 martie 2020 (persoane fizice, juridice, persoane fizice care desfășoară activități economice sau profesii libere, entități fără personalitate juridică, instituții publice etc). Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.

MFP: Amnistie fiscală pentru companiile care își achită restanțele până la 15 decembrie 2020

Guvernul a aprobat amnistia fiscală propusă de Ministerul Finanțelor Publice pentru dobânzi, penalități și alte accesorii datorate de firmele care vor achita principalul restanțelor până la data de 15 decembrie 2020, măsură care va sprijini mediul de afaceri lovit de criza COVID-19 și va avea un efect pozitiv asupra încasărilor bugetare din acest an, a anunțat MFP, într-un comunicat. Potrivit ministerului de resort, principalele beneficii ale introducerii amnistiei sunt relansarea economiei și depășirea unor probleme economice ale contribuabililor, precum și diminuarea datoriilor acestora.

„Prin aprobarea amnistiei se are în vedere încasarea obligațiilor bugetare restante la  31 martie 2020, precum și a obligațiilor bugetare cu termene de plată între 1 aprilie 2020 și 15 decembrie 2020, astfel că, pe de o parte, anularea accesoriilor sprijină contribuabilii care pot folosi lichiditățile de care dispun pentru continuarea activității afectată direct sau indirect de criza Covid – 19 și permite curățarea bilanțurilor de datorii, iar, pe de altă parte, se asigură o creștere a veniturilor la bugetul general consolidat. MFP estimează un impact bugetar pozitiv de până la 2 miliarde lei”, subliniază MFP, în comunicat.

Potrivit MFP, cei mai mulți beneficiari sunt din sectorul economic privat. Facilitățile fiscale vizează toți contribuabilii care au datorii restante la 31 martie 2020 (persoane fizice, juridice, persoane fizice care desfășoară activități economice sau profesii libere, entități fără personalitate juridică, instituții publice etc).

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.

Leave your comment